VILKEN MOBILTELEFON HAR DEN BÄSTA KAMERAN 2023?

VILKEN MOBILTELEFON HAR DEN BÄSTA KAMERAN 2023?

Den första kameramobilen var en japansk lur som kallades Kyocera VP-210, och upplösningen låg på ungefär 0,1 megapixlar. Kameramobilen var dock ingenting som människor verkade känna särskilt stort behov av år 1999 – faktum är att kameramobilerna inte dök upp på svenska marknaden förrän 2003, och då var det ändå långt ifrån alla som köpte en. I takt med mobiltelefonernas snabba utveckling växte dock även behovet av en bra mobilkamera. Snart gick majoriteten av Sveriges befolkning runt med en smartphone i fickan och plötsligt var kraven på mobilkameran mycket större, vilket inte är särskilt konstigt. Den bästa kameran är ju den du bär med dig, och mobilen har du vid din sida i princip hela tiden! Idag satsar de flesta mobiltillverkare på att ge sina kunder en så bra fotoupplevelse som möjligt. Men vilken enhet har egentligen den bästa kameran 2022? Det är en helt rimlig fråga att ställa om du tycker om att föreviga minnen och är på span efter en ny mobil. Låt oss jämföra kamerorna på tre populära mobiltelefoner och hjälpa dig på bästa sätt!

iPhone 13 Pro Max 128GB (graphite):

Teknikjätten Apple har satsat stenhårt på lur nummer 13 och då framförallt på kamerafunktionerna. iPhone 13 Pro Max är den mest påkostade av modellerna från nyaste serien och har en optisk bildstabilisering och flyttbar sensor som kan jämföras med professionella systemkameror. Sensorn har ökat i bredd sedan föregångaren och släpper nu in 47 % mer ljus. Det betyder att nattläget levererar ett resultat du tidigare bara kunnat drömma om! Det har även byggts in ett automatiskt astrofotografiläge vilket innebär att du kan fånga stjärnorna och månen på bild. https://www.tk-handel.se/products/show_product/7501/iPhone-13-Pro-Max-128GB-%28graphite%29  Med kamerasystemet på iPhone 13 Pro Max kan du välja mellan tre olika vinklar: telephoto, vidvinkel och ultravidvinkel. iPhone 13 Pro Max har dessutom introducerat makrofoto – den nya ultravidvinkelkameran har ett system för autofokus som hjälper dig att ta fenomenala närbilder med riktigt ska

Samsung Galaxy A13:

Galaxy A13 5G har en bakre kamera med tre linser: en huvudlins på 50 megapixel, en makrolins och en djupsensor för att skapa fina bokeh-bilder. Överlag överträffade kameran faktiskt mina förväntningar. Utomhusbilder i starkt ljus var av utmärkt kvalitet. https://www.tk-handel.se/products/show_product/7290/Samsung-galaxy-A13 Inomhusbilder med bra belysning kanske inte är av högsta kvalitet, men de blir ändå ganska bra, även om de är lite översaturerade. När det gäller att ta bilder i mörkare miljöer ger bristen på en lågljusfunktion inte bra resultat. På en positiv notering tyckte jag att det var ganska coolt att du kan starta kameran genom att dubbelklicka på sidoknappen och växla till selfie-kameran med samma teknik även när telefonen är låst. Överlag skulle jag rekommendera detta för avslappnade utomhusfotografer.

Samsung Galaxy A42 5G

Frontkameran har en hög upplösning på 13 MP så att du blir det tydligaste ansiktet under videosamtal och dina selfies kommer verkligen till liv. Denna frontkamera är en notch, som visas som ett litet nyckelhål i mitten av skärmen, och möjliggör också ansiktsigenkänning för upplåsning. På baksidan av telefonen - inbäddad i den kvadratiska färgrefraktiva baksidan som vi ska prata om om en minut - finns en quad-kamerauppsättning. En huvudkamera på 48 MP med nattläge och en ultravidvinkelkamera med en otrolig visningsvinkel på 123° ger dig olika alternativ för att fånga bilden. Samsungs unika Single Take-funktion gör att du kan ta ett foto och sedan välja den bild som bäst fångar ögonblicket från olika alternativ. Djupsensorn gör att fokus går snabbare och låter dig också leka med fokus och sudda ut bakgrunden, även efter att du har tagit bilden. https://www.tk-handel.se/products/show_product/6201/Samsung-galaxy-A42-5G Dessutom spelar den in superhögupplöst 4K-video med 30 bilder per sekund. Slutligen skulle jag vilja säga att kameran på Samsung Galaxy A13 och Samsung Galaxy A42 5G är en bra kamera, men kameran på iPhone 13 Pro Max 128GB är den bästa. Om du letar efter en bra fotokamera bör du välja en av dessa enheter. Skynda dig och köp en av dem från TK Handel.

Cookies Consent

Genom att fortsätta surfa på denna sida godkänner du användningen av cookies. Läs mer i vår integritetspolicy .